#Cooking Class 15_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 κρόκο
- 5 γρ. μαστίχα, τριμμένη στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη ζύμη
- 350 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. νερό
- 1 αβγό, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
- μέλι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Βάζουμε στο μίξερ το ανθότυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο του αυγού, τη μαστίχα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Προσοχή! Επειδή όλα τα ανθότυρα δεν είναι ίδια και μπορεί κάποιο να έχει περισσότερη ή λιγότερη υγρασία, το αλεύρι δεν το βάζουμε όλο μαζί. Το ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς και σταματάμε όταν η γέμιση είναι σφιχτή και δεν τρέχει από το κουτάλι.
- Όταν η γέμισή μας θα έχει τη σύσταση που θέλουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε το αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο, το νερό στο μίξερ, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε για 1 ώρα, πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα μελιτίνια.
Για τα μελιτίνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Χρησιμοποιώντας τον πλάστη και επιπλέον αλεύρι, ανοίγουμε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους 2 χλστ.
- Με τη βοήθεια ενός κουπ πατ 10 εκ., κόβουμε 20 δίσκους από τη ζύμη.
- Μοιράζουμε τη γέμιση βάζοντας 1 κ.σ. στο κέντρο κάθε δίσκου. Μπορεί η γέμιση να μας φανεί λίγη αλλά όσο ψήνεται θα φουσκώσει ελαφρά.
- Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ανασηκώνουμε τις άκρες της ζύμης και με τα δάχτυλά μας την «τσιμπάμε», ενώνοντας τη ζύμη περιμετρικά σε διάφορα σημεία. Έτσι, δημιουργούμε ένα χείλος σαν να φτιάχνουμε ένα ταρτάκι.
- Χτυπάμε το αυγό με ένα σύρμα, και με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη.
- Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού με λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα τα μελιτίνια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 18 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μελιτίνια να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι.