Home HOMEFOOD #Cooking Class 14_October_21 | Γρήγορες πατάτες jacket

#Cooking Class 14_October_21 | Γρήγορες πατάτες jacket

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 450 γρ. πατάτες
  • 80 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 20 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. τσένταρ

Για το σερβίρισμα:

  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Τρυπάμε την πατάτα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το νερό και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 15 λεπτά για να ψηθεί
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
  • Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και φροντίζουμε να μην την κόψουμε μέχρι την άκρη της.
  • Ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να κάνουμε μια θήκη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το τσένταρ.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μαϊντανό.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts