#Cooking Class 14_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το φινόκιο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
- Παράλληλα, κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε ένα ταψί 28×36 εκ.
- Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί με τις ντομάτες.
- Βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη σάρκα από τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία και να μαλακώσει το ρύζι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τον τόνο μαζί με το λάδι του, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές και καλύπτουμε με το καπάκι τους.
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με τον πελτέ και περιχύνουμε τα γεμιστά μας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε σε σερβίρουμε με ελαιόλαδο και δυόσμο.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη