#Cooking Class 14_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη μαρινάδα και το dressing
- 30 γρ. αντζούγιες, φιλέτα
- 1 σκ. σκόρδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 2 iceberg
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 200 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη