Home HOMEFOOD #Cooking Class 14_August_21 | Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και λαχανικά

#Cooking Class 14_August_21 | Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και λαχανικά

by Businessmum.gr

#Cooking Class 14_August_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 75 γρ. πλιγούρι
  • 75 γρ. φακές
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μελάσα
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σουμάκ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ, σουρώνουμε το πλιγούρι, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Βάζουμε τις φακές, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα.
  • Καλύπτουμε με νερό τις φακές και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βράζουμε για 20-25 λεπτά και αφαιρούμε με μια κουτάλα τυχόν αφρούς που μπορεί να δημιουργηθούν στην επιφάνεια του νερού.
  • Σουρώνουμε τις φακές και τις μεταφέρουμε στο μπολ με το πλιγούρι. 
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Χτυπάμε σε ένα δεύτερο μπολ με ένα σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, τη μελάσα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το σουμάκ, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και σερβίρουμε.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts