Home HOMEFOOD #Cooking Class 15_September_21 | Cupcakes γλυκοπατάτας

#Cooking Class 15_September_21 | Cupcakes γλυκοπατάτας

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • Για το frosting: 300 γρ. τυρί κρέμα
    200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    αλάτι
    πιπέρι
    μπούκοβο
  • Για τα cupcakes:170 γρ. βούτυρο
    1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    3 αβγά
    250 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας
    200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
    50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένο
    250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    1 πρέζα πιπέρι
    1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
    1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα: 6 φέτες μπέικον, τραγανό

Εκτέλεση

  • Για το frosting:
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Όταν το μείγμα διπλασιαστεί σε όγκο και είναι έτοιμο, βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη αστέρι και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

Για τα cupcakes:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε μία φόρμα για muffin.
  • Βάζουμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ενώνουμε με το άλλο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλάτι, το πιπέρι τον βασιλικό, το θυμάρι, το ξύσμα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες για τα cupcake.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν καλά και απλώνουμε από πάνω με το κορνέ την κρέμα τυριού.
  • Κόβουμε τις φέτες του μπέικον στη μέση, διακοσμούμε πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts