#Cooking Class #13_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Ας ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα με το δικό μας ψωμί!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 50 γρ. κινόα
- 130 γρ. βραστό νερό για την κινόα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
- πιπέρι
- αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό για το ψωμί
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κινόα, το βραστό νερό και την αφήνουμε 20-25 λεπτά να μουλιάσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα γουδί βάζουμε τον λιναρόσπορο και τον σπάμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κινόα, τον λιναρόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τον παπαρουνόσπορο, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, 200 γρ. νερό, το γάλα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 10×30 εκ. Απλώνουμε 1 κ.σ. από το σουσάμι. Βάζουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
- Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη