#Cooking Class #13_december_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τους λαχανοντολμάδες
- 1 λάχανο, μεγάλα
- αλάτι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας Maggi
- ξύσμα, από 1-2 λεμόνια
- χυμό, από 1-2 λεμόνια
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- φέτες λεμόνι
- πιπέρι