#Cooking Class #12_november_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!
Σήμερα Τρίτη μαγειρεύουμε γουβέτσι στη χύτρα ταχύτητας. Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:
- 2 κιλά μοσχάρι, ποντίκι
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 στικ κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 κύβο βοδινού
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 500 γρ. κριθαράκι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι