#Cooking Class # 11_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τις μελιτζάνες
- 4 μελιτζάνες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 200 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ρίγανη
Για τις μελιτζάνες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι τη σάρκα τους χιαστί.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και σοτάρουμε.
- Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
Για τη σύνθεση
- Πιέζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα από τις μελιτζάνες για να σχηματίσουμε μια θήκη.
- Μοιράζουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.