#Cooking Class 10_January_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη σοκολατένια ζύμη
- 3 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. γάλα
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. κακάο
Για τη ζύμη φουντουκιού
- 3 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- 40 γρ. φουντούκια
- 60 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. γάλα
- 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Για τη ζύμη σοκολάτας
- Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε το γάλα στο μίξερ καθώς εκείνο χτυπάει και μετά προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
- Περνάμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το κακάο από σίτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στο πλάι.
Για τη ζύμη φουντουκιού
- Βάζουμε τα αυγά με τα 180 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τα 20 γρ. ζάχαρη, το μέλι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Παράλληλα, στο μούλτι, κάνουμε τρίμμα τα φουντούκια, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπρίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σαν μία πάστα.
- Προσθέτουμε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά.
- Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά και τα φουντούκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Παράλληλα περνάμε από μια σίτα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 10×30 εκ.
- Μοιράζουμε κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζουμε στη μέση του κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
- Σερβίρουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.