#Cooking Class #10_february_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 3 καρότα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- ξύσμα, από 1 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φακές, βρασμένες
- 15 ντοματίνια
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/4 ματσάκι βασιλικό
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για τις μελιτζάνες
- 2 μελιτζάνες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο