Home HOMEFOOD #Cooking Class 06_October_21 | Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι

#Cooking Class 06_October_21 | Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη χωρίς σπόρια
  • 400 γρ. γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 850 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 τορτίγια, για σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • σχοινόπρασο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
  • Κόβουμε τα 400 γρ. κολοκύθας και τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σκόρδο, το τζίντζερ, 1 κ.σ. κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα 850 γρ. νερό με το κύβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα να γίνει βελουτέ (να μην έχει κανένα κομμάτι λαχανικών) για 3 λεπτά μέχρι να έχει μία αφράτη και λεία υφή. Αν μας φαίνεται πολύ συμπαγής προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε την τορτίγια σε 8-10 τριγωνάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κάρδαμο και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
    Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε την υπόλοιπη κολοκύθα σε μικρά κυβάκια 1×1 εκ. και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να καραμελώσουν όλα τα κομμάτια της κολοκύθας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε τη σούπα, στο κέντρο διακοσμούμε με τις τορτίγιες και τα καραμελωμένα κομμάτια κολοκύθας.
  • Διακοσμούμε με το σχοινόπρασο, έξτρα ελαιόλαδο (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts