Μπορεί η κόρη μου να έχει πια μεγαλώσει, κι όμως θυμάμαι σαν χθες το πρώτο μας καλοκαίρι μαζί! Το πρώτο μαγιό. Τα πρώτα κουβαδάκια. Το πρώτο καστράκι στην άμμο. Το πρώτο σωσίβιο. Τα πρώτα πλατσουρίσματα… Αν αυτό το καλοκαίρι είναι το πρώτο σας με το μωρό, και ετοιμάζεστε για το πρώτο του μπανάκι στη θάλασσα, διαβάστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές!
– Βάλτε του αντηλιακό και καπελάκι ή ακόμα καλύτερα φορέστε του τα ειδικά ολόσωμα μαγιό και καπέλα που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
– Καλό είναι το νερό της θάλασσας να μην είναι παγωμένο, και να μην έχει κύματα.
– Βάζουμε το μωράκι μας σιγά σιγά στη θάλασσα. Βουτάμε λίγο τα ποδαράκια του και μετά βρέχουμε τα χεράκια, την κοιλίτσα και την πλατούλα.
– Αν βάλετε το μωρό στο σωσίβιο, μην απομακρυνθείτε από κοντά του.
– Μην αφήσετε το μωρό πάνω από 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, αν είναι μέχρι ενός έτους. Για τα βρέφη και νήπια από 18 μηνών-3 ετών, η μισή ώρα περίπου είναι αρκετή.
– Αν δυσανασχετήσει, βγάλτε το από τη θάλασσα.
– Μετά το μπανάκι, βγάλτε του το μαγιό και ξεπλύνετέ το στην ντουζιέρα της παραλίας ή με εμφιαλωμένο νερό. Κατόπιν, βάλτε του πάλι αντηλιακό και φορέστε του ένα άσπρο μπλουζάκι.
– Μην αφήνετε το μωρό εκτεθειμένο στον ήλιο.
– Αν αποκοιμηθεί στο καρότσι, μην το αφήσετε μόνο. Κολυμπήστε εκ περιτροπής με τον σύντροφό σας ή με όποιον έχετε πάει μαζί στην παραλία.
– Καλύτερα, προτιμήστε μια παραλία με βότσαλα και όχι με άμμο.
– Βγάλτε πολλές φωτογραφίες- αυτές οι αναμνήσεις αξίζει να μείνουν!