Home HOMEFOOD Cheesecake καρπούζι

Cheesecake καρπούζι

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Cheesecake καρπούζι !

Δοκιμάστε να φτιάξτε το πιο εντυπωσιακό cheesecake με καρπούζι που θα κάνει τους καλεσμένους σας να υποκλιθούν στις μαγειρικές σας ικανότητες!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

Για τη βάση μπισκότου
100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα cheesecake
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση συνταγής :
Για τη βάση μπισκότου
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Αλέθουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενη βάση, και το πιέζουμε καλά με τον ίσιο πάτο ενός ποτηριού.
  • Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χείλος οπότε αφήνουμε τη βάση ίσια.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα cheesecake.
Για την κρέμα cheesecake
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και έπειτα συνεχίζουμε σε δυνατή μέχρι η κρέμα να έχει την υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει! Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει αυτό εξαρτάται από το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα για 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνουμε με μια σπάτουλα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ώστε να παγώσει και να σφίξει η κρέμα ή στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα καρπουζιού
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον πολτό καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στίβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στον ζεστό πολτό.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν, και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά.
Για τη σύνθεση
  • Αφού σφίξει η κρέμα, απλώνουμε πάνω τα κυβάκια καρπουζιού σε όλη την επιφάνεια (προσέχουμε να τα στραγγίζουμε λίγο, ώστε να μην πέσουν υγρά πάνω στην κρέμα).
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε από πάνω την σάλτσα καρπουζιού, προσεκτικά, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σάλτσα, και να γίνει σφιχτό ζελέ.
  • Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε προσεκτικά, και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts