Ας φτιάξουμε εύκολα, λαχταριστά Carrot Cake Cookies !
Ιδανικό πρωινό ή απογευματινό για τα εσάς αλλά και τα παιδιά σας.
Μπείτε παρέα στην κουζίνα και δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε μπισκότα με καρότο ή αλλιώς carrot cake cookies για σνακ!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 150 γρ. καρότα, τριμμένα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 50 γρ. μαύρες σταφίδες
- 50 γρ. καρύδια
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις σταφίδες, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο μπολ.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα καρύδια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα, και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παίρνουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη δόση (9-10 μπισκότα).
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη δόση.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.