Home HOMEFOOD Carrot cake cookies

Carrot cake cookies

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα, λαχταριστά Carrot Cake Cookies !

Ιδανικό πρωινό ή απογευματινό για τα εσάς αλλά και τα παιδιά σας.

Μπείτε παρέα στην κουζίνα και δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε μπισκότα με καρότο ή αλλιώς carrot cake cookies για σνακ!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. καρύδια
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής :
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις σταφίδες, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο μπολ.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα καρύδια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα, και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παίρνουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη δόση (9-10 μπισκότα).
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη δόση.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts