Τα παιδιά βαρέθηκαν το κέικ που φτιάχνετε στο σπίτι, γιατί όσο νόστιμο κι αν είναι, όσο κι αν πετυχαίνει κάθε φορά, το διαφορετικό έχει άλλη χάρη, κακά τα ψέματα! Αυτό το banana bread που γίνεται στη χύτρα ταχύτητας, ναι, καλά διαβάσατε, στη χύτρα ταχύτητας, και θα σας πετύχει, και δεν θα το βαρεθούν ποτέ!
Υλικά
- 330 γρ. μπανάνες
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 λίτρο νερό, για το βράσιμο
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα καραμέλας
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φιστίκια, αλατισμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το νερό, το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα στο καλάθι τη φόρμα.
- Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας, την κουβερτούρα και τα φιστίκια.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη