Τι περιέχει κάθε άλειμμα ξηρών καρπών και ποιο τελικά μας ταιριάζει καλύτερα;
Ταχίνι : Αν είστε λάτρεις των αλειμμάτων, τα χρησιμοποιείτε παντού και ταυτόχρονα θέλετε να αυξήσετε την πρωτεΐνη στα γεύματα σας, αυτή ίσως είναι η καλύτερη επιλογή μιας και είναι το πιο πλούσιο από όλα τα αλείμματα στο θρεπτικό αυτό συστατικό.
Φιστικοβούτυρο : Έχει πλούσια, κρεμώδη γεύση και είναι ιδανικό για όσους προτιμούν ένα πιο γλυκό άλειμμα.
Βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης : Έχει τις περισσότερες φυτικές ίνες και λόγω κάποιων ενώσεων (στερόλες) που περιέχονται στο φιστίκι, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης.
Αμυγδαλοβούτυρο : Είναι το βούτυρο με τη μικρότερη συγκέντρωση σε κορεσμένο λίπος, οπότε αν χρειάζεται να μειώσετε την πρόσληψη αυτών των λιπαρών, αυτή είναι η ιδανική επιλογή.
Βούτυρο καρυδιού : Πρόκειται για το βούτυρο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα που ενισχύουν τη λειτουργία του μυαλού και της καρδιάς, βοηθώντας παράλληλα να αναπτυχθεί φυσιολογικά το σώμα.
Βούτυρο από φουντούκι : Είναι ό,τι πιο κοντινό στη γεύση της πραλίνας σοκολάτας. Άρα, αν θέλετε ένα γλυκό άλειμμα που να θυμίζει σοκολάτα, η λύση είναι το φουντουκοβούτυρο.
Βούτυρο από κάσιους : Αν προτιμάτε τις πιο ουδέτερες και γήινες γεύσεις με λιγότερη γλυκύτατα, προτιμήσατε βούτυρο κάσιους.
Και τώρα που έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, δοκιμάστε τα διάφορα βούτυρα καρπών και διαλέξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις.
Πηγή : akispetretzikis.com