#Cooking Class #11_september_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γκανάζ
- 370 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη
- 70 γρ. βούτυρο, ανάλατο
Για τα σύκα
- 3 σύκα, σε φέτες
- 100 γρ. μέλι