Home HOMEFOOD #Cooking Class #9_september_20 |Τάκος με κοτόπουλο

#Cooking Class #9_september_20 |Τάκος με κοτόπουλο

by Businessmum.gr

#Cooking Class #9_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • αλάτι
  • 80 γρ. σπιτική κέτσαπ, ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 5 τορτίγιες, 12 εκ.
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • φέτες λάιμ
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, το κρεμμύδι σε σκόνη και αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα μπαχαρικά να καλύψουν όλο το κοτόπουλο.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ενώ ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Παίρνουμε μια φόρμα με θήκες για muffins, την αναποδογυρίζουμε και στηρίζουμε τις τορτίγιες ανάμεσα από τα κενά τους, ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε τα τάκος με γιαούρτι, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts