#Cooking Class # 13_june_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. κοτόπουλο, στήθος
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Για τη σύνθεση
- 4 τορτίγιες
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- φέτες λάιμ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το εστραγκόν ψιλοκομμένο, τα 20 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του και να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία > 65ο C (μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο).
- Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το ελαιόλαδο από το τηγάνι και ζεσταίνουμε άλλα 20 γρ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τοv χυμό λάιμ και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τορτίγιες, γιαούρτι, φέτες αβοκάντου, κυβάκια ντομάτας και φέτες λάιμ.