#Cooking Class # 11_june_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας, ή ντομάτα κονκασέ
- 1 αβγό
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αβγό, τη φρυγανιά, τη μισή μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με καπάκι 20 εκ. σε δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε το τυρί να πάρει πιο έντονο χρυσαφένιο χρώμα, μπορούμε να μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ για 3 λεπτά.