#Cooking Class # 10_june_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. σπανάκι
- 50 γρ. νερό
- 150 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το σπανάκι για 2 λεπτά μέχρι να χάσει τον όγκο του.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό, τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αβγά.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.