#Cooking Class # 3_june_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 5 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
- 2 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 100 γρ. φέτα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.