#Cooking Class # 26_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 6 ψωμάκια για hot dog
- 400 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε, έτοιμη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 12 φέτες σαλάμι αέρος
- 10-12 ντοματίνια, πολύχρωμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Από πάνω απλώνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας ή πέστο.
- Μοιράζουμε το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά επάνω στα ψωμάκια μας.
Για το ψήσιμο
- Πρώτα ψήνουμε τα ψωμάκια σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσει καλά το τυρί και στη συνέχεια δυναμώνουμε τον φούρνο αρκετά, ώστε να πάρει χρώμα το τυρί και να γίνει τραγανό το ψωμί.
- Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 180°C, στον αέρα, όπου ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αυξάνουμε στους 220°C, αλλά στην επάνω σκάλα ή στο γκριλ, και μεταφέρουμε το ταψάκι στο πάνω ράφι.
- Τα λαχανικά και τα μυρωδικά τα βάζουμε από πάνω, αφού βγουν από τον φούρνο τα πιτσάκια.
Tip
Τι θα λέγατε για πιτσάκια σε γλυκιά εκδοχή; Χρησιμοποιούμε τρίμμα σοκολάτας για να πασπαλίσουμε τα ψωμάκια μας και αφού λιώσει στον φούρνο προσθέτουμε από πάνω διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα εποχής, όπως π.χ. φράουλες, μπανάνα, ανανά κ.ά.