#Cooking Class # 16_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι φράουλες με τη ζάχαρη και να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον μισό πουρέ φράουλας.
- Ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τον πουρέ με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια μοιράζοντας στον πάτο τον μισό πουρέ φράουλας και από πάνω τη μους.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να σφίξει η μους.
- Διακοσμούμε με φράουλες και σερβίρουμε.