#Cooking Class #7_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη γέμιση
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. κρασί κόκκινο
- 100 γρ. ζωμό, βοδινού
- 3 φύλλα δάφνης
Για τη σύνθεση
- 320 γρ. ζύμη κουρού
- 50 γρ. φέτα, τριμμένη
- 300 γρ. πατάτες τηγανητές
- 150 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκ. το κρέας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Παράλληλα τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σουρώνουμε το κρέας και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τον ζωμό, τις δάφνες, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη κουρού σε μια ταρτιέρα 28 εκ. και πιέζουμε καλά για να πάρει το σχήμα από τη φόρμα. Φροντίζουμε να εξέχει η ζύμη περιμετρικά από τη φόρμα για να κρατήσει το σχήμα της την ώρα του ψησίματος.
- Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι, σε αρκετά σημεία, και απλώνουμε διάφανη μεμβράνη. Γεμίζουμε με όσπρια για βάρος και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τη ζύμη περιμετρικά από τη ταρτιέρα με ένα πριονωτό μαχαίρι.
- Βάζουμε το κρέας, τη φέτα, τις πατάτες, το mix τυριών και ψήνουμε για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με θυμάρι και πιπέρι.