#Cooking Class #2_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 280 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για πασπάλισμα
- αλεύρι σκληρό, για τη ζύμη
- αλάτι
- 6 φέτες μπέικον
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 6 αβγά, μεγάλα
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.
- Στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε 3/4 της κούπας χλιαρό νερό, ρίχνουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε λίγο με τον γάντζο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για 1 λεπτό.
- Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα στο δυνατό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, για περίπου 2 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια και σχηματίζουμε από μια σφιχτή μπάλα.
- Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αλευρωμένο ταψί, το οποίο το καλύπτουμε με μια πλαστική σακούλα, δένουμε τη σακούλα χαλαρά, και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο 1 με 2 ώρες πριν το ψήσιμο και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος.
Για τη γέμιση
- Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου 30 εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη μπάλα ζύμης.
- Αλευρώνουμε την πίτσα και τη μεταφέρουμε στην ανάποδη πλευρά ενός ταψιού με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη μισή παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το μπέικον.
- Σπάμε 3 αβγά πάνω από την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Για το ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C στον αέρα περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
- Ρυθμίζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά. Όταν η κρούστα πάρει ωραίο χρώμα, έχει λιώσει το τυρί και οι κρόκοι των αβγών είναι μαγειρεμένοι, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικάσία και για τη δεύτερη πίτσα.