#Cooking Class #9_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 110 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 αβγά
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 210 γρ. πολέντα
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
- 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Πλένουμε τις γλυκοπατάτες καλά με ένα σφουγγάρι και τις τρυπάμε αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα. (Ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο).
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Στο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το μηλόξιδο, τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την πολέντα, το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι τη σόδα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την καυτερή πιπεριά και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα ομογενοποιούμε με το μείγμα από το γάλα.
- Σε ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 20 εκ. κόβουμε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε έτσι ώστε να εφάπτεται στον πάτο του ταψιού.
- Λαδώνουμε την βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα της ζύμης στο ταψάκι.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε σχάρα.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.