#Cooking Class #7_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 350 γρ. πατάτες
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
- Κόβουμε τις πατάτες με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες πάχους 0,3 εκ. ή προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε τα τσιπς πατάτας σε ένα μπολ και τα ξεπλένουμε 2 φορές με άφθονο τρεχούμενο νερό ώστε να φύγει το περισσότερο άμυλο.
- Αδειάζουμε το νερό από το μπολ και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό το ένα τσιπ πατάτας δίπλα στο άλλο. Τα στεγνώνουμε καλά τοποθετώντας ακόμα ένα απορροφητικό χαρτί από πάνω.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα τσιπς πατάτας σε δόσεις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα.
- Μοιράζουμε τα τσιπς πατάτας σε 3 διαφορετικά μπολ για να φτιάξουμε 3 διαφορετικές γεύσεις. Προσθέτουμε και στα 3 μπολ αλάτι, στο δεύτερο μπολ την πάπρικα και στο τρίτο μπολ τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά τα τσιπς πατάτας με τα μπαχαρικά και στα 3 μπολ.
- Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Tip
Τα μπαχαρικά είναι καλό να μπουν την ώρα που τα τσιπς πατάτας είναι ακόμα ζεστά ώστε να κολλήσουν καλά πάνω τους.