#Cooking Class #4_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 80 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. γάλα καρύδας
- 120 γρ. νερό
- 60 γρ. σιρόπι αγαύης
- 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- φρούτα, της αρεσκείας σας
- φυτική κρέμα γάλακτος, λίγη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (το κακάο και το κορν φλάουρ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και το νερό ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφένδαμου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.
- Τέλος, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με το σύρμα, για 7-9 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Μεταφέρουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας και blueberries με φράουλες.