#Cooking Class #28_february_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τα τορτελίνια
- 250 γρ. ρικότα
- 2 αβγά, το 1 χτυπημένο με λίγο νερό, για το κλείσιμο της ζύμης
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
- 50 γρ. βούτυρο
- 8 φύλλα φασκόμηλου, + έξτρα, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα