#Cooking Class #18_february_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 340 γρ. πλιγούρι
- 1.200 γρ. νερό
- 1 γλυκοπατάτα, 300γρ
- 2 πατάτες, 400γρ
- 200 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα (100 γρ ξερό βάρος)
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια + 1 κ.σ. έξτρα για το σερβίριμα
- 30 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι, μαύρο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- χυμό, από 1 λεμόνι
- ξύσμα, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ρόκα, για το σερβίρισμα