#Cooking Class #6_february_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Ο χειμώνας με το κρύο είναι ακόμα εδώ και οι σούπες έχουν την τιμητική τους!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τζίντζερ, φρέσκο, χωρίς τη φλούδα του και κομμένο σε φετάκια
- 2 σκ. σκόρδο, κομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ. φακές, κόκκινες
- 4 καρότα, μέτρια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1/2 κ.γ. μείγμα 5 spices
- πιπέρι, μαύρο
- 2 πρέζες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 1 ματσάκι μυρώνια
- μαϊντανό, μερικά φύλλα
- χυμό, από 2 λεμόνια
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα