#Cooking Class #27_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Μετά το Σαββατοκύριακο ας ξεκινήσουμε την εβδομάδα με υγιεινή σαλάτα!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. πατάτες baby
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 300 γρ. σολομό, καπνιστό
- 400 γρ. βινεγκρέτ , σπιτική
- 6 αβγά, σφιχτά, βρασμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τις baby πατάτες μαζί με αρκετό νερό τόσο ώστε να τις σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις κόβουμε στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, το θυμάρι, την κάππαρη, τις ελιές, τον σολομό, αλάτι, πιπέρι και τη βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε να πάει η βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε σε μπολ.
- Κόβουμε τα αυγά στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.