#Cooking Class #17_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Mια διαφορετική αλλά απόλυτα θρεοτική σαλάτα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σαλάτα μας:
Για τη σάλτσα
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 2 στικ σέλερι, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 140 γρ. σταφύλι, κόκκινο χωρίς κουκούτσια, κομμένο στη μέση
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. καρύδια, λεπτοκομμένα
- 200 γρ. σπανάκι, baby
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα ανακατεύοντας το γιαούρτι, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Εναλλακτικά, αδειάζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.