#Cooking Class #11_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Σήμερα ετοιμάζουμε υγιενό κέικ για όλη την οικογένεια!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Συστατικά
- 4 μπανάνες ώριμες καθαρισμένες (450 γρ.)
- 3 κ.σ. μέλι ή maple syrup (40 γρ.)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. αμύγδαλα με φλούδα
Για τη σύνθεση
- 1 μπανάνα ώριμη
- 30 γρ. αμύγδαλα με φλούδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ.
- Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σπασμένα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη