#Cooking Class #7_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Για σήμερα που γιορτάζει η Ιωάννα και ο Γιάννης μαγειρεύουμε Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν !
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κοτόπουλο
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 2 σκ. σκόρδο
- φλούδες, από 2 λεμόνια
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 200 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- κόλιανδρο
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη