#Cooking Class #16_december_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 50 γρ. κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- θυμάρι
- πιπέρι
- φέτα
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτα.