#Cooking Class #11_december_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 500 γρ. γάλα, 3,5% λιπαρά
- 900 γρ. αρακά, κτψ. (600 γρ. + 300 γρ.)
- 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 1 κύβο λαχανικών
- ξύσμα, από 1 λεμόνι
- 10 γρ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό, μεσαίο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- 9 λαζάνια, φύλλα (3 + 3 + 3)
- 250 γρ. σπαράγγια
- 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη