#Cooking Class #31_december_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 340 γρ. κουβερτούρα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. φρούτα, του δάσους ή της αρεσκείας μας
- 200 γρ. μελομακάρονα με σοκολάτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 watt.
- Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία δωματίου.
- Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει ελαφριά σαντιγί.
- Προσοχή δεν θέλουμε να σφίξει πολύ αλλά να έχει τη μορφή γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό όπως είπαμε η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην “κόψει” η σαντιγί από τη θερμοκρασία.
- Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα ρίχνουμε στα ποτήρια δημιουργώντας μια βάση.
- Ρίχνουμε από πάνω τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους.