#Cooking Class #21_december_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 1 ολόκληρη πάπια (2 κιλά)
- 2 πατάτες
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 κυδώνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ. ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 στικ σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες του
- 100 γρ. κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 400 γρ. ζωμό λαχανικών
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
- 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο