Home HOMEFOOD Συνταγή για λαχταριστούς κουραμπιέδες από την Αγγελική Τσουκαλά

Συνταγή για λαχταριστούς κουραμπιέδες από την Αγγελική Τσουκαλά

Η Αγγελική Τσουκαλά μοιράζεται μαζί μας τη δική της συνταγή για τους πιο εύκολους και γευστικούς κουραμπιέδες για αυτές τις γιορτές. Συγκεντρώστε τα υλικά, ακολουθήστε όλα τα βήματα και καλή επιτυχία!

 

Υλικά
2 κούπες αλέυρι
1 κούπα βούτυρο αγελαδινό
1/4 άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα αμύγδαλα
βανίλια
πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μας στο μίξερ μαζί με την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και το ανθόνερο σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα. Το βούτυρο σας καλό είναι να είναι καλό βούτυρο αγελαδινό και όχι μαργαρίνη ή τύπου βούτυρο γιατί δεν θα σας δώσει τη γεύση που επιθυμείτε. Χτυπάτε καλά για 10-15′ ώσπου να αφρατέψει το μείγμα σας.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα αμύγδαλα σας και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα σας. Σε αυτό το σημείο συνεχίζετε με το χέρι και όχι με το μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύετε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας.
Ψήνετε τους κουραμπίεδες σας στους 170 στον αέρα για 25-30′. Θέλετε να πάρουνε από κάτω ένα χρυσαφί χρώμα. Μην τους ψήσετε μέχρι να πάρουν και από πα΄νω καλό χρώμα γιατί θα βγούνε πολύ σκληροί σαν μπισκότα. Τους κουραμπιέδες τους θέλουμε αφράτους.
Μόλις βγουν από το φούρνο τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο ζάχαρη άχνη. Έπειτα τους απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζου με άχνη. Γενικά ο κουραμπιές τη θέλει την άχνη του.
Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση !

 

Την αγαπημένη Αγγελική την διαβάζετε καθημερινά στο site της , όπου μπορείτε να βρείτε δεκάδες συνταγές της, την ακολουθείτε σε Facebook & Instagram και φυσικά την παρακολουθείτε και στο youtube channel της!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts