Η Αγγελική Τσουκαλά μοιράζεται μαζί μας τη δική της συνταγή για τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα των γιορτών. Συγκεντρώστε τα υλικά, ακολουθήστε όλα τα βήματα και καλή επιτυχία!
Συνταγή για 60 τεμάχια
Υλικά:
300 γρ ελαιόλαδο
300 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπεικιν πάουτερ
1.100 κιλό αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο
180 γρ χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 1/2 κ.γ κανέλα
Σιρόπι
500 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
400 γρ μέλι
φλούδα λεμονιού
1 στικ κανέλας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Στη συνέχεια μέσα στο χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σόδα και αυτό θα αρχίσει να αφρίζει. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ και το τελειώνουμε στο χέρι. Για να έχετε ένα μεσαίο μέγεθος πρέπει να είναι γύρω στα 19 γρ το ένα.
Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα ρίχνω σε δόσεις μέσα στο σιρόπι. Μετράω μέχρι το 8-10 και τα βγάζω.
Ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 30-35′.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση !
Την αγαπημένη Αγγελική την διαβάζετε καθημερινά στο site της , όπου μπορείτε να βρείτε δεκάδες συνταγές της, την ακολουθείτε σε Facebook & Instagram και φυσικά την παρακολουθείτε και στο youtube channel της!