Ας φτιάξουμε εύκολα Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους!
Φτιάξτε έναν απολαυστικό κορμό με σοκολατένιο παντεσπάνι και γέμιση από μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους!
Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα επίσημο τραπέζι και όχι μόνο!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
- 3 αυγά, μεσαία
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ. άχνη ζάχαρη
- 20 γρ. κακάο, + εξτρα για το ταψί
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γρ. κονιάκ
- βούτυρο, για το ταψί
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 130 γρ. γάλα πλήρες
- 20 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
- 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
- 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
- 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- ½ κ.σ. άχνη ζάχαρη
- φύλλα δυόσμου
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ και τον καφέ, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως και να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σχετικά αραιή σαντιγί.
- Μεταφέρουμε την γκανάς σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει καλά.
- Αφαιρούμε τη μους από το ψυγείο και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας με τη μικρή πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας και απλώνουμε με τη σπάτουλα τα ⅔ από τη μους σε όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους ολόκληρα σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά. (Μπορούμε να τυλίξουμε τον κορμό και από τη μεγάλη πλευρά αν θέλουμε να γίνει πιο μακρύς και λεπτός.)
- Κόβουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει και αφήνουμε αυτήν κάτω από τον κορμό για να τον μεταφέρουμε πιο εύκολα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη μους με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του κορμού.
- Τοποθετούμε το ρολό με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, μεταφέρουμε το ρολό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη