Home HOMEFOOD Οσπριάδα σούπα

Οσπριάδα σούπα

by Businessmum.gr

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας την οσπριάδα ως σαλάτα, αλλά αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να την απολαύσετε σε σούπα. Συνδυάζει 3 διαφορετικά όσπρια και είναι μια θρεπτική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

200 γρ. φασόλια, λευκά
200 γρ. ρεβίθια, μικρόσπερμα
200 γρ. φακές
κρεμμύδια
καρότα
3 στικ σέλερι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 λίτρα νερό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής :
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια και τα ρεβίθια, και γεμίζουμε το μπολ με νερό.
  • Προσθέτουμε 1 κ.γ. κοφτό αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
  • Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το σέλερι σε φέτες πάχους 1 εκ., και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
  • Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον κύβο, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις φακές και βράζουμε για ακόμα 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια και να χυλώσει η σούπα.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts