Home HOMEFOOD Σπιτική γκρανόλα

Σπιτική γκρανόλα

by Businessmum.gr

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική granola με βρόμη, ξηρούς καρπούς, κανέλα και μέλι για ενέργεια όλη μέρα!

Το τέλειο πρωινό για όλη την οικογένεια!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. βρόμη
  • 120 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 50 γρ. σταφίδες, ξανθές
  • 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
μέλι
Εκτέλεση Συνταγής :
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε μέσα το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το σπορέλαιο και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα cranberries, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το ινδοκάρυδο, και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και μέλι.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts