Η συνταγή που έγινε viral στα social media και έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Τα cookie cereal μπορείτε να τα απολαύσετε ως δημητριακά σε μπολ με γάλα ή γιαούρτι, αλλά και μόνα τους σαν σνακ.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 500 γρ. γάλα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με διάφανη μεμβράνη και τον μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί 28×36 εκ., αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν.
- Μοιράζουμε τα cookie cereal σε μπολ και γεμίζουμε με γάλα.
- Σερβίρουμε.