224
Ας φτιάξουμε εύκολα Ψωμί με χαρούπι !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 150 γρ. χαρουπάλευρο
- 10 γρ. μελάσα
- 15 γρ. αλάτι, ψιλό
- 18 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
- Αναμειγνύουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά και να φουσκώσει.
- Πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180° C σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη