Home HOMEFOOD Καλοκαιρινό ριζότο

Καλοκαιρινό ριζότο

by Ivi Belesi

Ας φτιάξουμε εύκολα Καλοκαιρινό ριζότο!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

κρεμμύδια
μελιτζάνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
θυμάρι
κολοκυθάκια
750 γρ. νερό
300 γρ. ντοματίνια
250 γρ. ρύζι για ριζότο
κύβο λαχανικών
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
άνηθο
μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
φέτα
Εκτέλεση συνταγής :
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε.
  • Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts