230
Ας φτιάξουμε εύκολα Καλοκαιρινό ριζότο!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
2 κρεμμύδια
1 μελιτζάνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
θυμάρι
2 κολοκυθάκια
750 γρ. νερό
300 γρ. ντοματίνια
250 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κύβο λαχανικών
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
άνηθο
μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
φέτα
Εκτέλεση συνταγής :
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
- Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε.
- Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη